Енимехмедов ще участва на изборите

Енимехмедов ще участва на изборите  | StandartNews.com

Бургас. Октай Енимехмедов е регистриран като независим кандидат за депутат във 2 МИР Бургас. Това потвърдиха от Районната избирателна комисия в Бургас с решение от 1 септември.

Той е издигнат от Инициативен комитет, представляван от Руси Ангелов Атанасов и регистриран на 19 август. Комитетът е внесъл подписка на хартиен носител, съдържаща 318 страници, на които са положени подписите на 1835 избиратели и на технически носител, структурирана в електронен вид.

Октай Енимехмедов нападана почетния председател на ДПС Ахмед Доган на Националната конференция на ДПС на 19 януари 2013 г. Октай се качи на сцената и насочи газов пистолет срещу Ахмед Доган. Тогава пистолетът засече.

Енимехмедов беше задържан от полицията и разпитван часове наред. В началото му бе повдигнато обвинение в закана за убийство и хулиганство, което се отличава с особена дързост. На 26 февруари Софийски градски съд го осъди на 3 години и 6 месеца. Той беше признат за виновен за закана за убийство и оправдан по обвинението за опит за убийство на почетния председател на ДПС.

Накрая Енимехмедов бе пуснат под домашен арест, а в общественото пространство излезе информация, че това се е случило с уговорката да каже кой е поръчителят на нападението над Ахмед Доган.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай