Емине изненада мъжете в мача за Търговище

Емине изненада мъжете в мача за Търговище | StandartNews.com

Кандидат с управленски опит в местната и централната администрация ще се бори от името на ДПС за кметското място в Търговище. 39-годишната Емине Якубова, която в последните 4 години бе зам.-кмет в града, се класира за балотажа в неделя. Тя диша във врата на фаворита на ГЕРБ д-р Дарин Димитров, който след първия тур й води едва със 101 гласа.

В Търговище почти няма човек, който да не е чувал за Якубова, а за много хора от така наречените уязвими групи тя е единственият управленец, с когото те лично са се срещали и разговаряли. Това е така, защото като член на кметския екип на досегашния градоначалник д-р Красимир Мирев Якубова отговаряше за социалните дейности в общината, за земеделието и транспорта.

Колегите на Емине казват, че тя гони целите си като хрътка, а захапе ли задача, е по-упорита и от питбул. Не се отказва, докато не постигне набелязаната цел. Устремена, организирана, но и много човечна. Такъв е кандидатът на ДПС според хората, работили под нейно ръководство в социалната сфера в общината и били близко до нея. Тя никога не се отказва от предизвикателствата. Всички инициативи за закриване на отживели времето си социални заведения, идеите за отваряне на нови центрове за социални услуги приема като лична кауза. Отлично запозната с административните процедури, компетентна, спокойна, но неумолима, тя успя за 4 години да модернизира социалната сфера в Търговище до неузнаваемост и да я превърне в съвременна инфраструктура от услуги, достъпна за стотици нуждаещи се от помощ и подкрепа хора. Емине не влиза в местната власт през задния вход на партийните назначения. Когато поема зам. кметския пост преди четири години, тя вече има зад гърба си 10-годишен опит в областната администрация в Търговище. Започнала работа там като главен счетоводител, тя остава на поста си две петилетки, независимо от партийните кадрили и политически вихрушки, които разтърсват областните администрации в България при всяка смяна на властта в София.

Нейната компетентност и предвидимо поведение на експерт в областта на финансите я правят ценен кадър, от който никоя власт не иска да се лиши.

Вън от служебната си роля Емине е съпруга и майка, която много обича семейството си и се стреми да бъде с близките си в малкото свободно време, с което разполага. Страхува се, че една победа на балотажа в неделя ще ограничи миговете за релакс и ще я лиши от семеен уют през по-голямата част от времето, което ще трябва да отделя за работата си. Въпреки това е готова да сложи голямата диня на кметската власт под крехката си мишница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай