Емил Кабаиванов: Вярвам, че десницата трябва да победи сега

Емил Кабаиванов: Вярвам, че десницата трябва да победи сега | StandartNews.com

София. Емил Кабаиванов, председател на Съюза на демократичните сили, проведе работна среща с председателя на Европейската народна партия Вилфрид Мартенс, който е в България, за да вземе участие в конгреса на младежката организация на ЕНП.

На срещата двамата лидери обсъдиха общата работа в рамките на Европейския парламент, както и приоритетите на Съюза на демократичните сили, конкретни мерки за излизането на България от икономическата и политическата криза. Кабаиванов запозна Мартенс с проблеми в страната и какви са очакванията му за провеждането на демократични и честни избори на 12 май.

"Съюзът на демократичните сили е първият български член на Европейската народна партия и ние никога не сме правили компромиси с каузата на ЕНП, в чиято основа стоят и идеите на СДС. Мястото на равноправен член в ЕНП ни дава възможност да участваме в обсъждането и предлагането на конкретни решения за бъдещето на Европа", коментира Емил Кабаиванов.

"Благодарение на Съюза на демократичните сили България е пълноправен член на Европейския съюз и е част от голямото европейско семейство. Вярвам, че дясно мислещите хора в страната ще подкрепят партията, която ще реши проблемите на обикновените хора и на 12 май, избирайки СДС с номер 10 в бюлетината, България получава гарант, че ще има дясно управление. Надявам се, че този верен десен избор ще бъде направен и на вота за Европейски парламент през май догодина."

От своя страна председателят на Европейската народна партия Вилфрид Мартенс отбеляза, че вижда в Съюза на демократичните сили една силна партия. Той допълни, че през всичките години ЕНП е подкрепяла СДС и ще продължи да го прави и пожела успех на СДС на изборите на 12 май.

Тази вечер лидерът на СДС Емил Кабаиванов ще закрие предизборната кампания в Пловдив от 19.00 часа на площад „Стефан Стамболов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай