Емил Димитров: Още преди година предупредих за комисията

Емил Димитров: Още преди година предупредих за комисията | StandartNews.com

София. "Така се получи изглежда, че ме удариха. Казвал съм, че тази комисия беше измислена и изкадрувана от Цветанов и Фидосова за разправа с политически и икономически неудобни хора." Това заяви пред БНР бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров във връзка с изнесените данни от прокуратурата за работата на Комисията по време на мандата на Филип Златанов като председател.

"Тогава казах, че съм убеден в това нещо. Това тефтерче показва, че в голяма степен съм бил прав. За удрянето, ако си спомняте преди номинациите за новия парламент, аз заявих, че няма да се кандидатирам и напускам ГЕРБ основно заради тези две лица, явно процесът е катализирал, за да има удряне. Април месец беше "ударът", доколкото си спомням", каза Димитров.

Той призна, че е бил разпитван по повод открития у Златанов мистериозен бележник. "Няма да коментирам какво съм казал, тъй като така нарушавам следствената тайна. Аз разказах това публично преди една година и съм застанал с името си зад него", подчерта Димитров. "Имайки предвид имената, тъй като моето не е най-интересното, след като го има и името на президента нормално е да не заглъхне това тефтерче. Крайно време е държавата да си влезе в ролята чрез прокуратурата и съдебните органи и всичко да се изчисти веднъж завинаги, защото не е нормално всеки, който има различно мнение, независимо по какъв повод да бъде очернян, изнудван. Няма държава при това положение", коментира Димитров. "Надявам се това да стане чрез показа на тефтерчето. Да има поне един случай, който да е обица на ухото за всеки, който си мисли, че по такъв начин може да съществува държавата", добави Димитров. Той подчерта, че винаги е бил в конфликт с Искра Фидосова по законодателство, кадруване и т.н.

"Не го познавам лично Филип Златанов. Получил съм покана да се явя в комисията по време на парламентарната ваканция, август месец и когато не бях в България повече от 10 дни, тогава е получена поканата от лице само по фамилия в парламента, за мен това беше ясно, че е поръчка. Полицията много добре знае кога съм излязъл, кога трябва да се върна, а те тогава ми пращат призовката, елементарно, каза Емил Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай