Експерти разкриха! Кое ще убие ПП

Във връзка с консултациите за кабинета

Експерти разкриха! Кое ще убие ПП | StandartNews.com

Борисов залага надежди по-скоро на третия мандат, което обрича разговорите между ПП и ГЕРБ на това да останат безплодни. Форматът на срещата и дебатът между двете партии предполага потвърждаване на евроатлантическата насоченост. Не очаквам да се постигне съглашателство около подкрепа за кабинет. Това каза в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS социологът Елена Дариева.

По думите ѝ разговорите не са обърнати помежду им. "Целта не е да си взаимодействат, а да изговорят конкретни неща на своите избиратели. Партията, която понесе вината за нови избори, ще претърпи електорална щета. През цялото време ПП се заявяват като анти-ГЕРБ и всяко сближаване на позициите с тях ще даде повод да чуем антикорупционната реторика", посочи тя.

Политологът проф. Румяна Коларова от своя страна смята, че форматът на срещата между ПП и ГЕРБ - на публични двустранни разговори, е като в парламента. "След нея ще бъде по-интересно. Говори се ще има ли, или не коалиция. Кабинет на малцинството има ясна дефиниция - има една или две подкрепящи партии. Тяхната функция е стабилно гласуване в подкрепа на правителството, но без да имат министър", обясни тя.

Според нея ПП не са изключили подкрепа от ДПС. "Дали ще има положителен ефект от срещата, ще установим от това, което ще се случи в пленарната зала. Споразумение с ГЕРБ ще бъде пагубно за ПП", смята проф. Коларова.

И двете се обединиха около мнението, че управленският вакуум е причина и за мигрантския натиск у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай