Един лидер проговори! Ще поскъпне ли бензинът

Какво след от прекратената концесия на "Росенец"

Един лидер проговори! Ще поскъпне ли бензинът | StandartNews.com

Спирането на концесията за "Росенец" няма за цел да се възпрепятства дейността на "Лукойл", а само да се упражни по-голям контрол. Това, което плащат като размер на концесията, е ниско. Връщаме го в притежание на държавата. Няма да има повишение в цената на горивата, убеден съм. Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ–СДС Румен Христов в "Офанзива с Любо Огнянов" по Нова нюз.

ВИЖ ОЩЕ: Как сглобката взе да става смазка?! Четете само в Стандарт!

Според него не е коментирано подкрепата на ДПС да прерасне в присъствие в изпълнителната власт. "Депутатите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са достатъчно мнозинство, но по евроатлантическите въпроси получаваме подкрепа от ДПС. Не можем да им забраним да подкрепят нещо, което споделят като идеи. Не става дума за задкулисно управление. Механизмът за вземане на решения ще залегне в коалиционното споразумение на ГЕРБ с ПП. Както по отношение на законодателната програма, така и при промените в регулаторните органи и втория ешелон на изпълнителната власт. Няма да има значение колко души ще участват в преговорите, един глас ще имат ПП–ДБ, един ГЕРБ–СДС. БСП съсипаха България, нямат право да ни обвиняват за сегашната коалиция", обясни той.

По думите му трудно върви процесът по избор на областни управители, защото ПП искат всичко. "Нямаме решение за съотношение, за всяка област се води люта битка. Има конкуренция между партньори", посочи Христов. И уточни, че номинацията на ПП-ДБ за НЗОК ще бъде подкрепена от ГЕРБ-СДС, макар че Илко Семерджиев също е добър кандидат.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай