Джамбазки: Още ли се чудите защо спряхме Македония

той коментира изгореното знаме

Джамбазки: Още ли се чудите защо спряхме Македония | StandartNews.com

Грозно, долно, брутално и гротескно посегателство срещу българското, поредното доказателство "вадещо очите" за яростни агресивни антибългарски настроения, подхранвани умишлено.

Това заяви в своя позиция евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки за изгореното бълграско знаме на карнавал в Македония.

Джамбазки е категоричен, че няма да допусне оскверняването на национални символи, както и всеки друг израз на омраза. Той настоява за незабавна реакция от страна на Скопие.

Евродепутатът заяввява, че всички членове на Европейския парламент ще бъдат уведомени за поругаването на българското знаме.

Той отправя и запитване към Европейската комисия и лично към комисаря по разширяването Оливер Вархели ще вземе ли предвид ЕК тези действия и какво ще предприеме по случая.

По негови думи по време на целия карнавал в Северна Македония е имало антибългарски провокации, организирани от две групи, завършили с демонстративното изгаряне на поне две български знамена пред стотици хора.

"За всички, които все още търсят отговора на въпроса защо България спря Република Северна Македония по пътя и към Европа - ето Ви реален образец за проявление на омраза", подчертава Джамбазки.

Той изразява недоумение колко още примери трябва нагледно да се покажат, за да стане ясно, че такава Македония не може да има място нито в ЕС, нито в цивилизования свят.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай