Дясната ръка на Радев проговори за смяната на Минеков

Проф. Александър Маринов коментира и инфлацията у нас

Дясната ръка на Радев проговори за смяната на Минеков | StandartNews.com

Не е въпросът дали Велислав Минеков не се е харесал или не на президента, а такова решение е било взето - това не се основава на харесване, такава е била преценката. Не е някаква негативна оценка, понякога се налага да се правят промени, за да вървят нещата по-добре. Така политологът, председател на Стратегическия съвет на президента и съветник на премиера Гълъб Дoнев – проф. Александър Маринов коментира в ефира на БНТ единствената смяна на министъра на културата в новия служебен кабинет.

По отношение на инфлацията според проф. Маринов това, което беше постигнато от предишното служебно правителство, е, че бяха овладени част от факторите на поскъпването - най-вече енергоносителите и горивата. Следващата седмица ще има работно заседание с участието на министри и експерти, на което ще се обърне специално внимание за тази инфлация и по-специално на стоките от първа необходимост. Целта е да се види на каква част от тази инфлация може да се въздейства, каза Маринов.

На въпрос дали е оптимист, че след изборите ще има правителство, той отговори, че не е важно да има правителство каквото и да било на всяка цена, а правителство, което да е работещо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай