Дянков става лектор в Харвард

Дянков става лектор в Харвард | StandartNews.com

Кеймбридж. Бившият финансов министър Симеон Дянков ще преподава в "Harvard Kennedy School", едно от най-известните и реномирани висши училища в света. Информацията е публикувана на сайта на университета заедно с кратко представяне на новия лектор.

Финансистът ще има статута на гостуващ за определен курс преподавател и ще чете лекции по Политика на развитието. Освен това ще помага и за дипломните работи на студенти.

Дянков напомня, че няколко пъти е изнасял речи и семинари в университета, докато е работил в Световната банка, както и докато е бил министър на финансите. По негови думи общото му наблюдение е, че студентите са много будни и обещаващи, което го е насочило към преподаването. "Практика на университета е да привлича за лектори бивши политически лидери, какъвто съм и аз", допълва в представянето си Дянков.

"В момента съм съсредоточен върху моята книга "Inside the Euro Crisis", в която са описани няколко варианта Европа да излезе от кризата", добавя бившият финансов министър, като допълва, че най-новата му сфера на работа е в областта на корупцията, където ще си сътрудничи с други преподаватели от университета.

"Полезно и важно е да се правят анализи на провалили се реформи", категоричен е Дянков. Като посочва, че въпреки опита в Световната банка е "няколко пъти е попадал в капани" при усилията си да реформира здравната система в България.

"Ще бъде забавно", заявява Дянков за новото си поприще.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай