"Движение България на гражданите": Ще искаме законодателни промени за транспортния бизнес

"Движение България на гражданите": Ще искаме законодателни промени за транспортния бизнес | StandartNews.com

Стара Загора. „Движение България на гражданите" ще инициира законодателни промени в следващото Народно събрание за осигуряване на равнопоставеност на транспортните фирми в страната с чуждестранните. Това обяви експертът Йордан Мирчев по време на среща по проблемите на транспорта с представители от бранша.

Участниците във форума се обединиха и около идеята за сключване на нови споразумения с Русия, Турция, Австрия и Румъния за по-нормални условия за българските превозвачи.

Крайно време е да се спре административния рекет, налаган от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" върху транспортните фирми, каза Христо Ангеличин, водач на листата с народни представители на „Движение България на гражданите" в 27-ми Старозагорски избирателен район.

Според него има покровителстване на определени фирми, приближени до управляващите и като доказателство припомни случая от преди 3 години, когато бяха разкрити нерегламентирани договорки на превозвачи с ДАИ- Стара Загора. Ангеличин увери, че в новия парламент ще инициират законодателни промени за адекватен контрол над транспортните услуги в страната и чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай