Две нови интриги заплете депутат! Засягат Денков и Борисов

Настимир Ананиев шокира сглобката

Две нови интриги заплете депутат! Засягат Денков и Борисов | StandartNews.com

Две нови интриги в сглобката заплете за минути депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев. Той обяви, че Денков може да не е образователен министър и отрече да има планирано посещение на премиера в САЩ, като уличи Борисов в създаване на фалшива новина.

Нямаме уговорка акад. Денков да стане министър на образованието. Буквалното приемане за ротация е Габриел - премиер, акад. Денков - вицепремиер с портфейла ѝ. Редно е той да стане външен министър. Идеята е МС да запази максимално своя състав, коментира в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" депутатът от ПП–ДБ Настимир Ананиев. И заяви: „Габриел и Денков ще дадат своите оценки за министрите с приоритет, така че – от тях зависи. След това и ние можем да предложим смяна на министри”.

"Не е договорено с чий мандат ще бъде кабинетът след ротацията. Не виждам драма пак да е с наш мандат, за мен е технически нюанс, който трябва да бъде изговорен. По-важен е съставът на МС", смята Ананиев.

Според него критика към вътрешния министър е непоставянето на камера за скоростта на Момина чешма. "Сигурен съм какво забелязват хората - първият хеликоптер, вдигането на минималната заплата, както и дефицита от 2,2%. Също така и това, че от 1 февруари децата под 14 години пътуват безплатно, както и висшето образование държавна поръчка - също безплатно. Имам критики към министри, но това не означава, че ще бъдат сменени. Коректно е да се чуе оценката на премиера и вицепремиера, тогава и ПП–ДБ ще даде своята. Няма лошо да се смени министър, но да има причина. Може би ние ще предложим нов здравен", коментира Ананиев.

Той отрече да има планирано посещение на премиера в САЩ, като уличи Борисов в създаване на фалшива новина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай