Две изненади от Аталай. Разкри папките на ПП, уникална идея за властта

Срази втората политическа сила, назова работещата коалиция

Две изненади от Аталай. Разкри папките на ПП, уникална идея за властта | StandartNews.com

В момента се прави опит да се възстанови парламентаризма с тези преговори между ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ. Но загубихме представа коя е първата политическа сила и трябва да управлява държавата. Това заяви в безкомпромисен анализ за репортерското риалити на БЛИЦ „Патарински live” народният представител от ДПС Рамадан Аталай.

"Коя е втората политическа сила, че да има толкова големи претенции" - риторично попита Аталай.

Партиите с опит, повече от първата и втората, търпеливо и смирено – задаваме си въпроса, дали това действие се развива в българския парламент, продължи той..

"Разнасят едни папки, тичат по коридорите. Не знам какво има – дано да не са празни. Дано не са празни и очакванията им!

Задавам си въпроса – кои са промяната? Втора политическа сила със съмнителна подкрепа за тях. Тук са и НПО- та и партиите от коалицията им.

Какво се опитват да правят първата и втората партия в парламента  - ей , Богу, на мен не ми е ясно?!”, каза Рамадан Аталай.

Бойко Борисов се опитва нещо да скалъпи, но машината няма как да сработи – няма такава смазка да не скърцат зъбните колела. Посоката е противоположна. Едните въртят на дясно, другите на ляво. Няма цел, категоричен бе депутатът от ДПС.

Събираш орел, рак и щука, за да направиш правителство. А накрая разбираш, че си загубил 20 безсмислени дни.

Вместо да се обърнеш към тези политически формации, с които може да постигнеш сигурност и стабилитет, каза още Аталай.

"Кризата от последните години не е само на село, но и на жълтите павета, които се изпочупиха“, продължи депутатът.

В ДПС има знаещи и можещи хора, които с опита си могат да бъдат полезни за държавата. Това не означава, че сме се взели на сериозно, уточни Рамадан Аталай, който смята, че те са решението на проблемите.

"ДПС може да предаде опита си в управлението. Да даде квалифицираните си кадри в институциите. Не виждам нещо, което ДПС е направило и да се срамува", продължи той пред Патарински live.

Правителство на малцинството се нуждае от мнозинство, което да го подкрепя. Такова мнозинство могат да бъдат партии, които са дълго време в политиката и работят за европейското развитие.

"Не виждам защо ГЕРБ, ДПС, БСП и други политически формации да не се обединим. Целта е ясна – излизане от кризата.

ГЕРБ също са осъзнати, че хората не искат да има повече избори. Aко една политическа сила е спечелила изборите и не иска да управлява – няма да е честно”, каза още Аталай.

Накрая  Рамадан Аталай предложи революционна идея за властта. От висотата на годините изкарани в парламента депутатът от ДПС е стигнал до идеята за законопроект  - партия спечелила изборите и не иска да управлява, повече да не съществува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай