ДСБ скромно откри предизборната си кампания

ДСБ скромно откри предизборната си кампания | StandartNews.com

София. Коалиция ДСБ – БДФ откри предизборната си кампания като представи водачите на листи. В централата на "Кърниградска" председателите на двете формации Иван Костов и Жаклин Толева заявиха защо се явяват на изборите и какви ще са целите им.

"След онова севернокорейско изстъпление, на което бяхме свидетели в зала "Армеец", нашето скромно, красиво откриване, според мен, е много ясен израз на това кои сме ние тук в тази зала", каза в началото Костов. Той очерта програмата "Три стъпки за по-добра България" – доходи, работа и сигурност: "Доказали сме, че имаме решително и компетентност да изведен България от кризата; предотвратяваме злоупотребите на монополите с нови строги закони и контрол; намаляваме бюрократичната власт и пречки с 90 на сто; новите работни места идват от данъчните облекчения за семейния и личен бизнес".

Председателят на Български демократически форум (БДФ) Жаклин Толева заяви, че ДСБ – БДФ са убедени, че най-добрата социална политика е създаване на заетост.

Радан Кънев, водач на листата във Варна, каза, че излизането от кризата означава работа за всеки българин. Излизането от кризата е в ръцете на половин милион българи – активни смели, работоспособни, които могат да го направят със собствените си усилия и труд. Работата на политиците е да им помогнат и да им създадат условия, да не им пречат, каза Кънев и посочи, че коалицията е единствената, която има смелостта да се пребори с демокрацията и корупцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай