ДСБ: Не подкрепяме никого на втори тур

ДСБ: Не подкрепяме никого на втори тур | StandartNews.com

ДСБ, които са част Реформаторския блок, се стягат за явяване на парламентарни избори самостоятелно. Това става ясно от изявление на партията във Facebook. Лидерът на партията Радан Кънев обяви, че споразумението с Реформаторския блок е включвало явяване на пълен цикъл избори, който се изчерпва с вота за президент.

„След изтеклия пълен цикъл от избори, десницата трябва да започне на чисто. Да изгради смела алтернатива на днешното корумпирано управление, което предаде политическата инициатива на комунисти и популисти", се посочва в изявлението.

„Националното ръководство на ДСБ изказва своята благодарност към всички български граждани, които подкрепиха Трайчо Трайков и Съби Събев. Благодарим и на структурите и активистите на всички партии от РБ, които изнесоха тежката предизборна кампания, и най-вече - на самите кандидати, които постигнаха силен мажоритарен резултат в тежка атмосфера на страх и популизъм", се посочва в изявлението.

Според ДСБ резултатите от първия тур дестабилизират страната и са предпоставка за политическа криза, реставрация на левицата и антиевропейски, фалшив национализъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай