Драмата е пълна! Какво съобщиха за КЕВР

Станислав Тодоров разкри големия проблем

Драмата е пълна! Какво съобщиха за КЕВР | StandartNews.com

Всички решения за цените на тока, топлоенергията и газа са взети единодушно. Затова те са валидни. Българските граждани могат да разчитат на тях за цените за следващите 12 месеца.

Това заяви председателят на КЕВР Станислав Тодоров на брифинг по повод становището на Конституционния съд, че е избран в нарушение на Конституцията.

"Изненадан съм от решението на КС, но сме взели всички мерки актовете от времето на управлението ми, да бъдат стабилни и потребителите да могат да разчитат на тях", заяви Тодоров, цитиран от Нова телевизия

Той обяви, че въпросното решение означава, че КЕВР ефективно спира работа и няма как да приеме цени дори за месец август.

Ето защо Тодоров призова депутатите незабавно да стартират процедура за избор на негов наследник, така че регулаторът да взема адекватни решения в условия на криза, дори и без работещ парламент.

Тодоров разкри още, че юристите на Комисията са го посъветвали да не упълномощава никого да изпълнява функциите за председателстващ, защото така неговият избор би станал нищожен. "Оттук нататък дори изплащането на заплатите на служителите е поставено под въпрос", каза шефът на енергийния регулатор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай