Драгомир Стойнев: Влизам в кампанията с високо вдигната глава

Драгомир Стойнев: Влизам в кампанията с високо вдигната глава | StandartNews.com

Национално обединение и силна държава трябва да са резултатите от изборите

Стара Загора. „С очакване за победа и с високо вдигната глава влизам в предизборната кампания. Единственият резултат, който очаквам е Коалиция „БСП лява България" да бъде първа политическа сила", каза в Стара Загора Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП лява България" в 27-ми многомандатен избирателен район. Той припомни постиженията на правителството на Пламен Орешарски като 1.6% икономически растеж, над 50 хил. нови работни места и др.

В Драматичния театър Драгомир Стойнев и останалите кандидат-депутати от листата на Коалицията участваха в откриването на предизборната кампания и честването на 70 години от Девети септември.

„В последната година и половина Старозагорска област беше част от работата ми като министър. Тук бяха първите ми срещи с миньорите и техните синдикати в началото на юни 2013 г.. Тогава им обещах, че докато аз съм министър, приватизация на „Мини Марица-изток" няма да има", обясни Драгомир Стойнев.

Той припомни, че по времето на неговото управление не е имало миньорски стачки, защото е направено всичко възможно хората да работят. Не са пестени средства за инвестиции в машини и оборудване, и най-важното мините са спасени от раздържавяване, каквото се е подготвяло. По думите му пак със съдействието на министерството, което той ръководеше, в момента се откриват две хиляди работни места в казанлъшката оръжейница „Арсенал".

„В България трябва да има повече държава и в здравеопазването, и в образованието, и в икономиката. Убеден съм, че заедно ще постигнем победа. Индустриална държава, която да гарантира работни места и просперитет – това е нашата цел", категоричен бе водачът на листата.

„След изборите искам в България да има национално съгласие и стабилност", каза още Стойнев. По думите му народът жадува за обединение и връщане на изконните ценности за българина.

Стойнев призова старозагорските социалисти за обединение в името на националните интереси. „ Защото „БСП лява България" е Коалицията, която ще ръководи България през следващите години", каза пред многобройната публика Стойнев. Залата избухна в бурни ръкопляскания и викове „Победа".

Своята подкрепа за Драгомир Стойнев даде и председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който пристигна в Града на липите, за да участва в тържествата. „Най-важното е да работиш за хората. Като министър Драгомир Стойнев показа, че го може. Сигурен съм, че и сега ще спечели", каза лидерът на европейските социалисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай