ДПС за първи път проби във Враца

ГЕРБ и БСП с реми под Околчица, Видин почервеня

ДПС за първи път проби във Враца | StandartNews.com

Враца. Шампанско в щаба на ДПС във Враца се стягаха да гърмят членовете на движението късно днес. За първи път партията на Лютви Местан може да излъчи депутат от този регион. Това е Камен Костадинов, който направи много активна кампания. Битката между БСП и ГЕРБ вероятно ще завърши наравно. Вероятно двете партии ще си разделят по два мандата. Това означава, че бившият социален министър и екскмет на Враца Тотю Младенов със сигурност става депутат. Председателката на Общинския съвет Петя Аврамова - също. Със сигурност сяда на банката и парламентарният ветеран Янаки Стоилов.

Той обаче води червената листа и в Русе и не е ясно кой мандат ще реши да усвои. Коалиционният партньор на социалистите Минчо Минчев също се е запътил за площад "Народно събрание". До последно БСП и ГЕРБ таяха надежди и за трети мандат. На трета позиция в червената листа е лидерката на столетницата в общината Цветелина Дамяновска, а в листата на ГЕРБ - д-р Валери Ангелов, който изкара няколко месеца в парламента на мястото на оттеглилия се Николай Коцев. Ако една от тези две парии обаче се вреди с трима депутати, това ще е за сметка на "Атака". В противен случай националистите ще успеят и този път да изпратят в парламента журналиста Венцислав Лаков.

Във Видин ГЕРБ взема най-вероятно едно, а БСП - 2 места. Четвъртото грабва "Атака". Сигурен депутат в новия парламент е Владимир Тошев от ГЕРБ. Бившият военен и досега представяше региона в Народното събрание. Коалиция за България най-вероятно ще вкара известния Михаил Миков и неизвестния млад адвокат Филип Попов. Представителят на "Атака" - д-р Емил Лилов, вече е бил депутат, само че от листата на СДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай