ДПС ще подкрепи комисия по случая "Бисеров"

ДПС ще подкрепи комисия по случая "Бисеров" | StandartNews.com

София. ДПС ще подкрепи съставянето на временна анкетна комисия по случая с бившия зам.-председател на парламента от ДПС Христо Бисеров, съобщи председателят на партията Лютви Местан.

Комисията беше предложена от ГЕРБ като отговор на създаването на такава за разговорите на бившия премиер Бойко Борисов по адрес на покойния бирен бос Михаил Михов – Мишо Бирата и предполагаемото покровителство над него.

Бисеров напусна парламента и ДПС, след като стана известно, че е разследван за финансови измами.

Местан обясни, че в аванс съобщава какво ще е решението на парламентарната група на Движението за права и свободи при гласуването дали да се създаде подобна комисия.

Опозицията настояваше гласуването на комисията по случая „Бисеров" да е първа точка в дневния ред, но вместо нея това е второто четене на бюджета.

По думите на депутата от ГЕРБ Емил Радев тя трябва да разследва кой е предупредил Бисеров да си подаде оставката и така разследването да не се води срещу зам.-председател на Народното събрание или зам.-председател на ДПС, а просто срещу „гражданина Бисеров".

„Има ли изтичане на информация от българските служби за сигурност и ако има, довело ли е до прикриване на данни, важни за наказателното производство", попита Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай