ДПС: Ще направим живота на българите по-добър /ОБЗОР/

Мустафа Карадайъ преизбран за председател

ДПС: Ще направим живота на българите по-добър /ОБЗОР/ | StandartNews.com
  • Мустафа Карадайъ преизбран за председател
  • Движението с амбиция за участва в управлението
  • Доган: Благодаря ви, че ви има
  • Задачата на задачите е да предотвратим очертаващата се хуманитарна катастрофа, каза почетният председател

Ние сме партия която върви напред. Развива се! Твърдо вярваме, че успехите се дължат на усилията на всеки един от нас, когато сме обединени и в заедност вървим по пътя. Ние сме партията, която не просто има амбиция да участва в управлението, ние знаем, че имаме силата, волята и капацитета да работим и да направим живота на българските граждани по-добър. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, закривайки юбилейната Х Национална конференция на Движението. И обяви: „Вярваме, че можем и трябва да възстановим демокрацията и да пазим мира като ценност!”.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС с визия за излизане от кризата /НА ЖИВО/

Карадайъ бе преизбран за председател втори мандат. Юбилейният форум се проведе изцяло онлайн. В него участваха 900 членове на партията, като за пълноценното им включване в дискусиите Движението изгради над 100 онлайн точки в страната.

ДПС със заявка за изпълнителната власт

Заявката за сериозно присъствие на ДПС в изпълнителната власт бе дадена от Мустафа Карадайъ още в политическия му доклад в началото на Конференцията. ДПС трябва да има значимо участие не само в парламентарната и местната власт, но и в централната изпълнителна власт. Само тези, които могат да назоват целите на своите действия, могат и да ги постигнат, категоричен бе Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: ДПС с историческа мисия за България

Доброто представяне на следващите парламентарни избори е въпрос на чест за ДПС. Бедете живи и здрави, за да отстоите себе си във времето, заяви председателят. И се обърна към делегатите с емоционални думи за обединение и готовност за укрепване на организационните структури. “Избирайки ръководните органи на партията, трябва да скрепим тези решения с личната отговорност на всеки един от делегатите – представители на нашите членове. То е необходимо, за да укрепим и развием организационните си структури, за да изградим имунитет срещу всеки политически вирус.”, каза Карадайъ.

ЕТО ПЪЛНИЯ ДОКЛАД НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДПС МУСТАФА КАРАДАЙЪ

Карадайъ: ДПС с историческа мисия за България

Заявката на ДПС за отлично представяне на изборите и сериозно присъствие в изпълнителната власт бе подплатена с приетата програма. С нея Движението предлага конкретна визия за излизане на страната от коранакризата.

Налице са предпоставки за историческа мисия на ДПС в името на спасението на демократичното бъдеще на България, заяви още в политическия си доклад председателят Мустафа Карадайъ. Трябва да използваме нашата сила и енергия. Трябва да бъдем активни и да осъществим нашата програма за ускорено и догонващо развитие на България, категоричен бе той. Извънредната обстановка изисква извънредни действия, отсече Карадайъ.

„Днес е в ход водородна революция в дигиталната ера”

ДПС постави въпроса за приоритетите на страната: чист въздух, чиста вода, храна, енергия, включването на свободните и активни граждани във вземането на решения и в контрола по тяхното изпълнение, както и използването на модерните технологии.

"Днес е в ход водородна революция в дигиталната ера. Това налага нов интегриран подход за управление на природните резурси, нов модел на взаимодействие между публичните власти и бизнеса", каза председателят на ДПС.

Мустафа Карадайъ специално подчерта ролята на почетния председател д-р Ахмед Доган за развитието на ДПС. „Големите неща са присъщи на хора, които са способни да виждат бъдещето, да отприщват и регулират вътрешната сила на колективното тяло, да насочват и да дават посоката си”, каза Мустафа Карадайъ. И продължи: „Ние в ДПС имаме редкия шанс да сверяваме часовника си с държавник и политик като д-р Ахмед Доган”.

ДПС отбелязва своето безпокойство от управлението на страната, от кризата в здравеопазването, от състоянието на образованието, каза още Карадайъ. И подложи на унищожителна критика кабинета. Според него решенията вече са извън възможностите на правителство.

„Имаме нужда от обединение с ясна посока на развитие. Управлението на ГЕРБ е провал. Липсва ясна програма за ускорено развитие, а национал-популистката същност на ГЕРБ има за основа цел разделение и противопоставяне на нацията. Резултатът е ерозия на държавността, рушене на демокрацията, неспазване на Конституция и законите на страната", подчерта Карадайъ.

Почетният председател към ДПС: Благодаря ви, че ви има!

Благодаря ви, че ви има! Това емоционално каза на членовете на ДПС почетният председател на Движението д-р Ахмед Доган. От негово име приветствие към форума прочете евродепутатът Илхан Кючюк. След това почетният председател лично се включи, за да благодари на партията за брилянтно организирания онлайн форум.

ВИЖ ОЩЕ: Доган към ДПС: Благодаря ви, че ви има

"Понякога така съм се сърдил на съдбата, че ме направи политик, но като гледам как се развивате, значи трябва да се извиня на съдбата, защото получавам голямо вътрешно удовлетворение като ви гледам. Благодаря ви, че ви има”, обърна се д-р Доган към членовете на Движението. И заяви: „Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще, особено в контекста на вашата отговорност, на този хъс, които имате да правите нов свят. Поздравявам всички и във връзка с предстоящите празници!".

ВИЖ ОЩЕ: Доган със стратегическа реч пред ДПС

Доган посочи задачата на задачите: Да предотвратим очертаващата се хуманитарна катастрофа

Задачата на задачите е да предотвратим очертаващата се хуманитарна катастрофа, каза в приветствието си към високия форум д-р Доган. Според него глобалното единство, обединените усилия и заедността са днешните уроци на днешния свят. Думите му бяха посрещнати с бурни аплодисменти и възгласи ДПС.

Всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата с коронавируса и последствията от него, обяви почетният председател на Движението. И заяви: "Живеем в трудни и непредвидми времена. Нищо от досегашния ни живот няма да има същата форма и осмисляне. Коронавирусът преобрази политически реалности, смени политически субекти, показа дефицитите на държавните институции, удари икономиката и ужким миксира пластовете на корпоративните и обществени интереси, с лека ръка издигна здравната сигурност на гражданите в основен приоритет на всички държави".

Доган смята, че сътресенията от всички промени, наложени от COVID-19, ще бъдат съизмерими с изменението на климата и мащабни войни.

"Точно в такъв критичен момент от живота на човечеството изрази като "глобално единство, обединени усилия и заедност" са най-често изговаряни призиви към всички. Няма съмнение, че всеки разбира смисъла на тези послания, но само когато е надвиснала обща опасност над главите ни. Пожелавам на всички да преговорим уроци за единство и заедност, тъкмо затова задачата на задачите е да предотвратим очертаващата се на хоризонта хуманитарна катастрофа, всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата с коронавируса и последствията от него”, категоричен бе д-р Доган.

Ердоган с емоционален поздрав към ДПС

Емоционално приветствие към делегатите на Десетата национална отчетно-изборна конференция на ДПС отправи президентът на Р Турция Реджеп Таийп Ердоган. За първи път форум на ДПС е уважен от президента на съседна Турция.

ВИЖ ОЩЕ: Ердоган с емоционален поздрав към ДПС

Уважаеми членове на Движението за права и свобода, скъпи братя и сестри, поздравявам ви с най-сърдечни чувства на обич и копнеж, заяви Ердоган. И обяви: Виждаме, че под председателството на моя скъп приятел Бойко Борисов България се справя с кризата, породена от пандемията. Изхождайки от разбирането, че „Приятел в нужда се познава”, Турция също оказва подкрепа според силите си на приятелските и братските народи, каза още президентът на Турция. В най-критичния период бяхме до нашата съседка България, предоставяйки й медицинска помощ, припомни държавният глава. И изказа съболезнования на всички българи, които са загубили близки в пандемията

Ханс Ван Баален към ДПС: Победа на изборите

Редица чуждестранни лидери отправиха поздравления към Х Национална отчетно-изборна конференция на ДПС.

Ханс Ван Баален към ДПС: Победа на изборите

Хакима ел Хаите, президент на Либералния интернационал, поздрави ДПС за 30 годишния юбилей. По думите й ДПС може да покаже на целия контитент водещата роля за интеграцията на Югоизточна Европа. Хаите обяви, че се очаква България да бъде застъпник за демокрацията и стабилността. "Ние изразяваме нашата увереност, че страната трябва да се управлява от партии, които споделят основополагащите ценности на демокрацията. Надяваме се, че ДПС ще бъде носител на мир, просперитет и демократично развитие на страната", заяви Хаите.

Президентът на АЛДЕ Ханс Ван Баален изтъкна, че Движението играе жизененоважна роля в Европейския съюз. "Необходимо ни е да имаме безопасен регион и в това отношение ДПС играе важна роля. ДПС играе решаваща роля във вътрешен план, надявам се, че вие ще отпразнувате страхотна победа на изборите", обърна се президентът на АЛДЕ към форума. Бившият шеф на АЛДЕ Сър Греъм Уотстън пък каза, че на премиера Бойко Борисов трябва да се прошепва, че стилът на Лукашенко вече не е на мода и допълни, трябва да сме сигурни, че при тези избори ДПС ще постигне висока позиция и ще развее знамето на либералните подходи и ценности.

Президентът на Либерална мрежа на югоизточна Европа Роман Якич изтъкна ролята на ДПС в битката с управляващите за провеждането на предизборните кампании на различен език от българския.

Поздравление на български език отправи Наргиз Гурбанова, посланик на Азербайджан у нас.

Инж. Хасан Азис: На изборите да върнем властта на хората

ВИЖ ОЩЕ: Хасан Азис: На изборите да върнем властта на хората

На предстоящите парламентарни избори трябва да върнем властта на хората, заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали инж. д-р Хасан Азис пред Х Национална отчетно-изборна конференция на Движението. Всеки един от нас, който има връзка с Движението за права и свободи и е подкрепял политиката на ДПС трябва да има самочувствието, че е част от демокрацията и демократичния процес на България, каза инж. Азис. И допълни: „Поздравявам и благодаря от името на ръководството на партията ни, на кметовете, общинските ни съветници за отговорното и адекватно отношение и за грижата им за хората по време на пандемията!”.

Най-иновативният форум

Конференциятана ДПС бе образец за иновативно проведен форум по време на пандемия. Тя се състоя изцяло онлайн, засенчвайки мултимедийните представления на ГЕРБ. В отговор на предизвикателствата на времето, свързани с пандемията “Ковид-19”, партията организира своите структури в изграждането на повече от 100 онлайн-точки. Форумът бе открит от Юнал Лютфи, който се обърна първо към д-р Ахмед Доган, после към участниците и гостите на конференцията.

"Д-р Ахмед Доган заложи механизмите на обновление и приемственост, за да може днес ДПС да е основен фактор на политическата сцена у нас", посочи Лютфи и подчерта че ДПС е консолидирана."Некомпетентното управление на това правителство доведе до страх и хаос в страната", заяви Лютфи.

Три поколения на една маса

Три поколения политици от ДПС седяха един до друг на председателската маса на форума, показвайки приемствеността в партията. Водещ на Конференцията бе зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, представител на младото поколение в ДПС. Той седна до председателя Мустафа Карадайъ и до доайена Юнал Лютфи.

Високият форум бе наблюдаван от посолствата на САЩ, Турция, Китай, страни от Европа, членове на ЕС и др. Мотото на юбилейната конференция бе "Свобода, единство, заедност".

Тази година Движението за права и свободи отбеляза 30 години от своето учредяване – ДПС е учредена на 4 януари 1990, а първата национална конференция, е проведена на 26 март 1990 година. На нея за председател е избран д-р Ахмед Доган, който и до днес е Почетен председател на ДПС.

Сред официалните гости бяха Хакима ел Хаите, президент на Либералния интернационал, Ханс ван Баален, президент на АЛДЕ партия, Роман Якич, президент на Либерална мрежа на югоизточна Европа (LIBSEEN), Рик Дамс, президент на ПАСЕ, член на Сената на Кралство Белгия, Жак Мер, председател на АЛДЕ групата в ПАСЕ, член на Националния парламент на Република Франция, Шон Окърнийн, главен секретар на групата „Обнови Европа“ в Комитета на регионите, сър Греъм Уотсън, президент на АЛДЕ партия (2011-2015), председател на АЛДЕ групата в ЕП (2002-2009).

Поканени бяха още Реджеп Тайип Ердоган, президент на Р Турция и председател на Партията на справедливостта и развитието - АК парти (AK parti), Кемал Кълъчдароглу, председател на Народнорепубликанската партия (CHP), Девлет Бахчели, председател на Партията на националистическото действие (MHP), Мерал Акшенер, председател на Партията на доброто (IYI parti), посланиците на всички държави-членки на ЕС, НАТО, дипломатите на държавите-постоянни представители в Съвета по сигурност на ООН, посланиците на Балканските държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай