Ханс Ван Баален към ДПС: Победа на изборите

На Борисов трябва да се прошепва, че стилът на Лукашенко вече не е на мода, каза сър Греъм Уотстън

Ханс Ван Баален към ДПС: Победа на изборите | StandartNews.com

Редица чуждестранни лидери отправиха поздравления към Х Национална отчетно-изборна конференция на ДПС.

Хакима ел Хаите, президент на Либералния интернационал, поздрави ДПС за 30 годишния юбилей. По думите й ДПС може да покаже на целия контитент водещата роля за интеграцията на Югоизточна Европа. Хаите обяви, че се очаква България да бъде застъпник за демокрацията и стабилността. "Ние изразяваме нашата увереност, че страната трябва да се управлява от партии, които споделят основополагащите ценности на демокрацията. Надяваме се, че ДПС ще бъде носител на мир, просперитет и демократично развитие на страната", заяви Хаите.

Президентът на АЛДЕ Ханс Ван Баален изтъкна, че Движението играе жизененоважна роля в Европейския съюз. "Необходимо ни е да имаме безопасен регион и в това отношение ДПС играе важна роля. ДПС играе решаваща роля във вътрешен план, надявам се, че вие ще отпразнувате страхотна победа на изборите", обърна се президентът на АЛДЕ към форума. Бившият шеф на АЛДЕ Сър Греъм Уотстън пък каза, че на премиера Бойко Борисов трябва да се прошепва, че стилът на Лукашенко вече не е на мода и допълни, трябва да сме сигурни, че при тези избори ДПС ще постигне висока позиция и ще развее знамето на либералните подходи и ценности.

Президентът на Либерална мрежа на югоизточна Европа Роман Якич изтъкна ролята на ДПС в битката с управляващите за провеждането на предизборните кампании на различен език от българския.

Участие взе и президентът на Турция Реджеп Ердоган, които пожела успех на ръководството на ДПС, което ще бъде утвърдено от конференцията. Той отдели внимание на пандемията от коронавирус и посочи, че "под лидерството на моя скъп приятел Бойко Броисов България продължава с битката с коронавируса".

Поздравление на български език от прави Наргиз Гурбанова, посланик на Азербайджан у нас.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай