Събота,

ДПС разписа присъдата на кабинета

От: СТАНДАРТ -
4103
ДПС разписа присъдата на кабинета
A
A
A

ДПС ще подкрепи вота на недоверие на правителството. Всички разумни, съвестни и отговорни пред българския народ и бъдещето на страната народни представители трябва да го направят. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, след като той и ръководството на ПГ на Движението проведоха консултации с ГЕРБ-СДС, които са вносители на вота.

Да, ще подкрепим вота на недоверие с идеята, че продължаваме промяната на започналата промяна, която е необходима промяна за страната, каза Карадайъ.

Ние дадохме нашата оценка за това правителство - то е най-лошото от началото на демократичните промени в България, най-лошото за последните 32 години, подчерта лидерът на ДПС и на Парламентарната група на Движението.

От друга страна мотивите, с които ГЕРБ внасят предложението за вот на недоверие, са основателни. От тази гледна точка самите ние ще се опитаме да дадем своя принос и своите аргументи и мотиви в зала, когато се разглежда вотът на недоверие, каза още Мустафа Карадайъ.

В тези кризисни времена ние трябва да бъдем загрижени за българските граждани, за пенсионерите, за стабилността, за сигурността в страната и за преодоляването на кризите в нея. От тази гледна точка за нас най-важната антикризисна мярка е това правителство да си отиде, категоричен бе Карадайъ. И обясни, че това автоматически не означава, че няма да могат да се направят нужните промени в бюджетите на Държавното обществено осигуряване, на Националната здравно-осигурителна каса или в държавния бюджет.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички