Консултациите за кабинет! ДПС с послание към Радев

Движението остава твърдо на позицията си за подкрепа на оръжието за Украйна

Консултациите за кабинет! ДПС с послание към Радев | StandartNews.com

Депутатите от ДПС Хамид Хамид и Станислав Анастасов коментираха в кулоарите на парламента насрочените за утре консултации с ГЕРБ-СДС от президента Румен Радев. Те изразиха позиция за сроковете, в които трябва да бъдат проведени тези консултации, както и позицията на Движението за изпращането на оръжие за Украйна, внесено в парламента.

Хамид Хамид подкрепи сроковете, в които Радев предприема действия, с думите: "В първия ден на работата на това Народно събрание с изявление на председателя на ПГ на ДПС в нарочна декларация за откриването на работата на парламента заявихме, че държавният глава не бива да бърза с тази процедура. Налице е тежка политическа криза, от която трябва да се намери изход. Виждаме, че диалогът върви много бавно. Трябва да се положат максимални усилия. Ние призовахме да не се бърза, а да се търси диалог. Виждаме в това добър знак".

По повод на подкрепата на ДПС за предоставянето на оръжия за Украйна, което трябва да бъде гласувано от парламента, депутатът от ДПС Станислав Атанасов заяви: "След 24 февруари и руската агресия срещу Република Украйна позицията на ДПС по тази тема е кристално ясна и последователна. Ние сме партия на действията, а не на декларациите".

На въпрос за разговорите около съставянето на редовно правителство Хамид повтори, че те ще участват във всички разговори, на които бъдат поканени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай