ДПС: Евродокладът е обективен и полезен

ДПС са направили най-много от всички партии в посока прозрачност на собствеността, свободата на медиите и свободата на словото

ДПС: Евродокладът е обективен и полезен | StandartNews.com

Движението за права и свободи (ДПС) оцени вчерашния доклад на Европейската комисия за върховенството на закона като обективен и полезен. Направените в него критики са градивни за страната ни отбеляза народният представител от Движението Хамид Хамид.

Той обясни, че реформите в съдебната система не могат да дадат резултат веднага, но твърдението в доклада, че те са на прав път трябва да се отбележи.

Йордан Цонев коментира темата, залегнала в доклада за медиите и свободата на словото.

Ние смятаме, че нашата парламентарна група внесе и парламентът прие най-важните стъпки в тази посока, за която се говори в доклада за прозрачността, каза още Цонев. По думите му как се изпълнява този закон трябва да се пита изпълнителната власт.

Ако има някакви критики по отношение на прозрачността на собствеността, те не могат да бъдат правени към законодателя. Ако нещо пречи законът да бъде прилаган в неговата цялост и пълнота, би трябвало да получим съответните предложения, допълни още заместник-председателят на ПГ на ДПС.

Той отчете, че ДПС са направили най-много от всички партии в посока прозрачност на собствеността, свободата на медиите и свободата на словото.

Междувременно ДПС изрази възмущение от ситуацията на журналистите в Народното събрание. Това според тях е още един повод за оставката на Цвета Караянчева, каза Хамид Хамид.

Имахме вече възможност да изразим нашето становище през една от медиите. Изразихме своето възмущение от ситуацията, в която се намирате вие специално тук. Определението беше, че това е още един повод за оставка на председателя на Народното събрание, посочи Хамид.

Ще се върне старият режим, който беше в старото Народно събрание. ДПС никога не е имало проблем с комуникацията си с журналистите. Ние сме открити, във всеки момент разговаряме с вас, каза Йордан Цонев. Според него контактът между журналисти и политици е полезен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай