Донев проговори как ще станем по-богати. Стъпките

Премиерът на конференция за еврото

Донев проговори как ще станем по-богати. Стъпките | StandartNews.com

Присъединяването към еврозоната е фактор, който ще допринесе страната ни да стане по-богата. Това заяви премиерът Гълъб Донев в началото на конференцията "България по пътя на еврото".

Според Донев самата промяна на валутата не носи допълнителна инфлация за разлика от нелоялните търговски практики.

"В еуфорията си нашите партньори от Хърватия сякаш подцениха значението и големия ефект от поскъпването на отделни стоки от всекидневна нужда в отделни търговски обекти, но успяха бързо да реализират мерки, така че такива нелоялни практики да бъдат контролирани и санкционирани.", каза Донев.

Целта на форума е да бъдат обсъдени възможностите и предизвикателствата пред България от това да бъде член на еврозоната, какво включва процесът на въвеждане на еврото като национална валута, да се дискутира свършеното до момента и какво предстои, посочват организаторите от Министерството на финансите. 

Докато съм министър-председател, ще настоявам за еврото да се говори разбираемо и ясно, с аргументите, които са основани на разумни факти, а не събуждат ирационални страхове, каза още премиерът Донев.

Според него, за да се открият съмишленици, трябва да се представя позицията разбираемо и достъпно. Донев добави, че с конференцията се открива големият разговор в обществото, който ще търси сближаването на българските граждани с идеята за присъединяване на България към еврозоната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай