Дончева не вижда потенциал в бъдещата власт

Дончева не вижда потенциал в бъдещата власт | StandartNews.com

София. Няма експертен потенциал за управление в основните партии, а и в тези, които влязоха допълнително в новото Народно събрание. Това заяви бившият депутат от БСП и настоящ лидер на Движени 21 Татяна Дончева пред бТВ.

По думите й „властта иска умения", а тя не вижда такива в бъдещото управление. „Ако има сръчни и умни политици, те биха направили коалиция и биха ви обяснили защо. Правенето на формула за едно правителство, която да бъде обществено приемлива, пак е политически майсторлък, какъвто в настоящия парламент няма", добави тя.

Според Дончева ГЕРБ са прекарали три години на власт, режейки ленти дори за пешеходни пътеки и партията не е успяла да си набави нужните добри играчи, а е решила, че си е самодостатъчна. „Всяка любов на избирателите, която не е подплатена с конкретни мерки, е нетрайна", коментира тя.

Левият политик обясни, че новата коалиция трябва да е ясно оформена и обявена пред обществото. „Да кажат за какво са се разбрали и кой какви компромиси е направил. Да кажат: „Ще управляваме до следващите местни избори и ще решим тези въпроси и проблеми" и хората ще ги разберат", смята тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай