Дончев защити Танева

Не трябва да подава оставка, категоричен бе вицепремиерът

Дончев защити Танева | StandartNews.com

Не, не трябва земеделският министър да подава оставка. Това е недобра реплика на министъра - че е по-добре да се придържаме, че нямаме измами, защото ще ни спрат средствата, но министърът не извършва проверки, а одиторите. Това заяви пред Нова тв вицепремиерът Томислав Дончев.

ВИЖ ОЩЕ: Танева разби на пух и прах компромата срещу нея

Логиката е точно обратната, има правило - откривай грешките преди да ги е открил някой друг, това е логиката, когато става дума за европейски пари. Когато дойдат европейските одитори да те проверят е по-добре ти преди това да си открил грешките, смята вицепремиерът.

Дори в режим на откровен разговор такива неща не се говорят от министър. От реплика пари не могат да се спрат. Но пари се спират, когато има нарушение, което контролната система на съответната страна не е хванала, обясни Дончев.

Аз работя добре с Десислава Танева, не съм имал поводи за недоволство или оплаквания от работата й, каза Дончев. Танева му се обадила, за да му обясни, че е репликата й е извадена от контекста и че съзира политическа интрига.

Въпросният видеоконферентен разговор с пиперопроизводителите е отпреди два месеца. Вероятно има причина да се произвежда сензация точно сега, заяви вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай