Дончев: Няма да допуснем гражданска война/ОБНОВЕНА/

Радев отговорен за безредиците, обяви ГЕРБ

Дончев: Няма да допуснем гражданска война/ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Няма да допуснем гражданска война, дори да имаме шанс да я спечелим. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на извънреден брифинг на ГЕРБ по повод снощните безредици в София, провокирани от поддръжниците на Румен Радев. Два протеста се срещнаха на жълтите павета в триъгълника на властта – в подкрепа на Радев, и в подкрепа на кабинета. След края им клакьорите на Радев, сред които имаше много футболни ултраси, отидоха до Народното събрание, блокираха Орлов мост, после пак се върнаха пред Министерски съвет. По пътя си няколко пъти пробиваха полицейския кордон и влизаха в схатка с униформените, препречваха пътя на автобусите, с които симпатизантите на ГЕРБ бяха дошли от цялата страна, хвърляха камъни по рейсовете и блъскаха по тях.

Само си представете какво би станало, ако Борисов, излизайки на митинга снощи, бе вдигнал юмрук и бе заявил: Да ги изметем, както направи президентът от другата страна на булеварда, каза още Дончев.

Румен Радев е човекът, отговорен за вчерашните безредици, категорично обяви ГЕРБ. Много от хората, които бяха на „Дондуков” 2, бяха подведени и станаха фон на шпиц командите на Васил Божков, каза депутатът Тома Биков. Той бе категоричен, че снощи не е имало ескалация на насилието само благодарение на усилията на полицаите. Огромната част от хората пред „Дондуков” 2 бяха дошли спонтанно – да протестират срещу кабинета. Всеки от тях има своите убеждения – социалистически, либерални, други. Но протестът бе превзет от шпиц командите на Васил Божков. Президентът не се разграничи от тях, коментира още Биков.

Цветомир Паунов показа снимки на яки момчета, които блъскат по автобусите на активистите на ГЕРБ, дошли от цялата страна, за да подкрепят кабинета. Един от фотосите показваше полицай със счупен нос.

На митинга в подкрепа на Радев имаше платени провокатори. Те имат своята подкрепа далеч зад пределите ни, в една много топла страна и бяха мотивирани от всички тези олигарси, които в момента са основните сценаристи и режисьори на бледия техен актьор - президента Радев, заяви още Паунов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай