Дончев каза какво ще стане с третия мандат

Едни нови избори имат потенциал да ни донесат ползи, каза зам.-шефът на ГЕРБ

Дончев каза какво ще стане с третия мандат | StandartNews.com

Правителство с мандат на третия, петия, шестия е екзотика. Това коментира зам.-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването "Лице в лице" по бТВ. Тази сутрин ГЕРБ получиха и върнаха веднага втория мандат за съставяне на правителство. Преди това партията на Борисов обяви своя проектокабинет.

Според Дончев подобно правителство с третия мандат ще бъде слабо, компромисно и без ясна логика. „Редно е България да има титулярно правителство, но страната ни е изправена и пред много предизвикателства. Такова правителство ще е слабо“, допълни той.

„Едни нови избори имат потенциал да ни донесат ползи. На първо място трябва да са ползите за страната. По-важното е цялата тази ситуация да е урок за всички политически сили“, каза още Дончев.

На въпрос кой е задал тона на омразата между отделните партии Дончев допусна, че това са партиите на протеста и президента Румен Радев. „Радев беше модератор на това, което се случи“, каза Дончев. Той допълни също, че в случая ГЕРБ са „по-назад в редицата“ с виновните.

Относно двойното гражданство на икономическия министър Кирил Петков, Дончев заяви, че конституцията трябва да се спазва затова и ГЕРБ са сезирали Конституционния съд и Петков трябва да бъде проверен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай