Докараха ранената Караянчева с хеликоптер в София

Преди минути машината е кацнала в столицата с ранената

Докараха ранената Караянчева с хеликоптер в София | StandartNews.com

Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева вече е транспортирана от Шумен в столична болница, съобщи сайтът Lupa.bg.

Преди броени минути машината е кацнала в столицата с ранената от тежката катастрофа при Хитрино шефка на парламента. Караянчева е със счупено рамо, натъртване на ключицата и лека компресия на прешлените след удара, предизвикан при изпреварване на тир.

По информация на "Лупа" председателят на парламента ще бъде вън от строя поне един месец, като най-вероятно няма да се наложи операция, но ще мине куп рехабилитационни процедури, за да се възстанови. При такава фрактура се налага пристягане на мястото със специална шина, както и ежедневни процедури. Лекарите в столицата ще преценят дали тя може да се подложи на препоръчителната от ортопедите в такива случаи физиотерапия.

За пълно зарастване може да се говори едва след срок от между 6 и 8 седмици, но болките при такава контузия минават обикновено до дни с помощта на правилно дозирани аналгетици.

Въпреки шока от изживяното, Караянчева намери сили да разкаже сама за инцидента няколко часа след него в профила си в социалната мрежа фейсбук, където десетки нейни колеги, приятели и симпатизанти й пожелаха бързо възстановяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай