Добрев:Вътрешният избор в БСП-тест за демокрация

Стоял съм зад всяка една истинска реформа в БСП, каза зам.-председателят на партията в Русе

Добрев:Вътрешният избор в БСП-тест за демокрация | StandartNews.com
  • Стоял съм зад всяка една истинска реформа в БСП, каза зам.-председателят на партията в Русе

Вътрешният избор за лидер на БСП е тест за демокрация. Тази теза защити пред членове и симпатизанти на партията в Русе зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

ВИЖ ОЩЕ: Кирил Добрев като коронавирус за Нинова

Стоял съм зад всяка една истинска реформа в БСП, включително и зад този вътрешнопартиен избор. Ако левицата не покаже демократичност в кампанията и вътрешнопартийния избор, няма как да претендира за демокрация в държавата, категоричен бе той.

Добрев има огромен брой номинации за лидер на БСП. На "Позитано" 20 са категорични, че ако ги приеме и се включи в надпреварата има всички шансове да надвие Корнелия Нинова. Според правилата за избор всички номинирани кандидати трябва да кажат между 15 и 21 март дали участват в състезанието или не.

"Най-важно е да отстояваме всичко, което до този момент сме постигнали", заяви Добрев. Според него ключово в момента е да се чуят различни мнения в партията. Добрев припомни, че е имал номинации за лидер и през 2011 г., и през 2015 г., но тогава не е участвал. Добре е в тази кампания да спазваме правилата, които сме създали, каза още зам.-председателят на БСП. И допълни: "Постове мен не ме блазнят. Бил съм и в парламента като депутат, бил съм и просто председател на основна партийна организация, и общински съветник. Всяка номинация, която съм получил в тази кампания, благодаря, приемам я като оценка за работата ми”. Кирил Добрев бе категоричен, че всички опити неговата номинация да бъде свързвана с вътрешнопартийната опозиция са повече от нелепи. “Защото, за да бъдат днес те опозиция, а не ръководство, причината сме един сериозен екип, част от който съм. Екип, които направихме промяната 2016 година”, обясни социалистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай