Дълг след дълг! Борисов се кани да реставрира държавата

Вчера прочетох някъде - 16 млрд. лева дълг. Абе, тези пари ще ги плащат вашите деца

Дълг след дълг! Борисов се кани да реставрира държавата | StandartNews.com

ГЕРБ ще реставрира, когато реставрира държавата наново. С тази двузначна реплика лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов се възхити на извършения ремонт на сградата на манастир в Кюстендил. Недоволството му обаче дойде по повод липсата на действия на сегашното правителство, както и конкретно за преустановения процес на саниране на сгради.

"Откакто сме се дръпнали, нито един саниран блок. Не било хубаво. Ами направете си сега, като не е хубаво, с нови дългове“, заяви Борисов.

Той засегна и задълженията от 16 млн. лева, които има най-голямата спешна болница у нас - „Пирогов”. „Болницата беше в окаяно състояние. Започнахме отделение по отделение. Стана приказна. Вчера прочетох - 16 млн. дълг. Тези дългове ще ги плащат децата. Спрете се, бе! Дълг след дълг”, каза Борисов.

"Ще реставрираме, когато реставрираме държавата наново. Без Господа нищо не може да се направи", каза бившият премиер.

"Миналата седмица 60 000 лева от партийната субсидия пратих на варненския владика", похвали се той и добави, че Бачковският манастир е станал прекрасен.

Игуменът и игуменката на светата обител благодариха на Борисов, че единствено той се е погрижил за манастира, който е бил пред разпадане. "Молим се за вас! Винаги сте в молитвите ни за вашето благополучие", заяви игуменката. "Вие обичате, църквата, Бога и хората. И с вярата трябва да вървим напред", добави духовникът.

Бойко Борисов продължава обиколката си из страната с днешното посещение в кюстендилско. Заедно с него в западния град беше кметът на Кюстендил Петър Паунов, а сред придружаващите бившия премиер са депутатите Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Христо Терзийски и лидерът на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай