Димов: Можехме да дадем работа на бедните в Пирин

Представете си цената на тока, ако "Марица Изток" 2 спре, попита екоминистърът

Димов: Можехме да дадем работа на бедните в Пирин | StandartNews.com

Това, което се случва е, че има много по-мащабно спиране на модернизацията на българската държава. Искам да кажа защо не коментирам решенията на съда - аз вярвам в разделението на властите, вярвам в демократичния подход. Надявам се да се взима правилното тълкуване на закона, каза в предаването „Беновска пита”, министърът на околната среда и водите Нено Димов. Повод бе решението на съда, с което се спира строежа на втората кабинка на Банско. След окончателното становище на магистратите кабинетът отмени решението си.

Не ми се иска да говоря само за”Пирин”. Нека си даваме сметка, че в тези райони живеят най-бедните хора. Имаме окончателно решение за ски курорт, в който да дадем възможност за работа на много хора от тези райони, каза Димов.

Когато говорим например за „Марица Изток 2”, положихме много усилия, за да използва докрай ресурса си и това „Зелените” го отричат. Около 160 хиляди са пряко или косвено заети в района. Представете си цената на тока, ако това спре. Ако говорим за околната среда, много по-скъп би ни излязъл токът, защото има много хора, които се топлят на него и биха замърсявали много въздуха, ако се отопляват на дърва. Качеството на въздуха се подобрява за последните години. Обвързани са нещата и за да има добро опазване на околната среда, трябва да има големи доходи, или поне по-големи, каза още Нено Димов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай