Димо Гяуров обясни позицията на Радев пред Зеленски

Българският държавен глава бе слаб, изглеждаше слаб и аргументите му бяха слаби

Димо Гяуров обясни позицията на Радев пред Зеленски | StandartNews.com

В срещата си с президента Володимир Зеленски българският държавен глава Румен Радев бе слаб, изглеждаше слаб и аргументите му бяха слаби. Това заяви в интервю за бТВ бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров.

На всички е ясно, че Украйна има неистова нужда от оръжие и ние бихме могли да осигурим военна помощ, каза още Гяуров.

Според него президентът Румен Радев е наясно с това, няма военен, който да не го разбира. За мое съжаление, на срещата с Володимир Зеленски нашият президент беше слаб, каза Гяуров.

С посещението на Зеленски в България се е върнала там, където е мястото - в семейството на евроатлантическите държави и евроатлантическите хора.

Гяуров смята, че няма как България да бъде въвлечена във войната с това, че предоставя малко повече военна помощ на Украйна. България трябва да си даде сметка, че връзките на страната ни с Русия в следващите 5-10-15 и 20 години ще бъдат различни, дори и войната в Украйна да спре утре, изтъкна Димо Гяуров.

Той смята, че проектът АЕЦ "Белене" така или иначе няма да се осъществи. Отдавна приключи възможността да има АЕЦ "Белене", допълни Гяуров, според когото няма как да се преговаря вече за построяването на централата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай