Димитър Недков разкри какво се случва в стаята на ДПС

Движението е медиаторът в момента, добре, че го има, за да се водят разговори,каза писателят

Димитър Недков разкри какво се случва в стаята на ДПС | StandartNews.com

"Колко абстрактно звучи - дойде новата власт. Дали власт дойде? Смятам, че България се намира в така наречения политически дефолт, което означава, че кредиторите, гласоподавателите, поне при демокрацията е така, възложителите на обществената поръчка към политическата класа, останаха извън нея. За първи път имахме едни избори, в които, с изключение на една единствена партия, никой от избирателите не получи това, което му обещаваха". Това каза писателят Димитър Недков в студиото на "Денят ON AIR".

"Този път по време на предизборните кампании ми направи впечатление как всички говореха какво няма да направят в никакъв случай, това беше формата на обещание на това нещо. Само ДПС казваше какво иска да направи и откровено си каза, че този път властта без тях не може", подчерта Недков и допълни, че в България и в политиката, е както в живота - "или си някой, или си на някого".

"През целия български преход ние имаме само две политически личности, които са някой. Това са Ахмед Доган и Иван Костов. Това са двама професионални, самоизградили се български политици, които са някой", каза още писателят.

Доган реализира чрез Движението за права и свободи – то не случайно така се казва, класическия либелализъм, а Костов – неолиберализма, т.нар. вносна демокрация, известна у нас като соросоидна, спонсорирана демокрация, обясни Недков. И подчерта: „Неолиберализмът означава загуба на суверенитет, при която някой сценарист някъде пише сценарии за България. Сценаристът не е тук.”.

По негови думи в момента България има "формално правителство."

"Независимо от договорките, които имат, имаме абсолютно формален премиер, който освен да представлява себе си, нищо друго няма да решава, властта изцяло се намира в ръцете на две персони от "Промяната". Затова бяха усилията мандатът да е на „Промяната”. Това са реалният премиер и вземащ решенията Асен Василев. Кабинетът може да се нарече кабинетът „Василев”. И момичето - всичко минава през координацията на Лена Бориславова", смята Недков. Нищо в тази партия и нищо по време на това правителство няма да се случва без да минава през нейната координация, каза той.

Според него предстоят важни решения за вземане, които могат да се окажат пагубни за страната.

Относно президента Румен Радев, Димитър Недков заяви, че "той е първият главнокомандващ президент, на който му е назначен не министър на отбраната, а министър на войната. Отдавна се питаме защо се наричаме Министерство на отбраната. В момента всеки воюва с всеки. Президентът може да се сърди само на себе си, защото само преди три години, той обяви на форума за Триморието, че основната цел на държавите от Прибалтика е постигане на синергия със стратегическите интереси на САЩ. Ако си спомним, тогава бе презентиран проектът "Промяната". Генералният въпрос е кой представи на президента това харвардското трио – момичето и двете момчета? Това е, може би, посолството", каза той.

Посолството, което не трябва да се бърка с другите посолства, е времеучежището на петите колони на този тип импортна демокрация и колониална администрация, каза Недков.

Попитан каква е ролята на ДПС, Димитър Недков заяви: „Добре, че ги има.”.

Оказа се че това е единственото място, където могат да се съберат и да си говорят всички – стаята на ДПС в парламента. ДПС се явява медиатор в случая, каза писателят. Той припомни встъпителната реч на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ при откриването на 49-ото НС, в която Карадайъ каза, че най-стратегическата задача, която неминуемо предстои на страната, е преучредяване на държавата.

Как се прави това? То няма да мине само с реформи в конституцията за съдебната система.България, след като трябва да бъде върната към нормалността, както казва Карадайъ, за да се избегне политическият дефолт, изисква цялостна нова конституция. Налага се предефиниране на основни термини като що е война и що е народ при положение, че имаме две равнопоставени Българии – тази тук, и онази прокудената, продължи писателят.

Според него в конституцията трябва да има и още една важна поправка. Напоследък политиците започнаха да говорят за изкуствения интелект. Но той все още е подвластен на естествения. В момента, в който започне да се самовъзпроизвежда и да придобива собствено създание, в една конституция трябва пише що е то е естествен интелект и изкуствен. В повечето демократични държави естественият интелект е национален капитал и се смята за елемент от националната сигурност, категоричен бе Димитър Недков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай