Деян Николов отиде на пазара и онемя (СНИМКИ)

Какво ще направи "Възраждане", за да имат софиянци качествена храна

Деян Николов отиде на пазара и онемя (СНИМКИ) | StandartNews.com

„Софиянци ме поканиха да посетя с тях биопазара в Банкя. Бях изумен от богатите сергии и това, което хората правят с ръцете си. За мен беше удоволствие да ида, да си напазарувам и да общувам с гражданите в по-неофициална среда. Призовавам всеки да иде и да усети приятната атмосфера!“, написа Деян Николов в своята страница в социалната мрежа Фейсбук.

В програмата на „Възраждане“ за София е заложено създаването на повече условия за български производители да представят и продават продукцията си в столицата. Така с възможностите, които има общината, ще постигнем две цели.

Едната е да осигурим качествени земеделски и животински продукти за софиянци, като алтернатива на тези, които се продават в големите вериги, и втората да дадем възможност  на малките производители от София област, а и от цяла България да реализират продукцията си, да има къде да я продават. За целта ще осигурим квота за  павилионите на общинските пазари за производителите на храни, така че да могат качествените храни директно да стигат до хората. В момента има проблем, че земеделците не могат да се доберат до павилион на пазара. Ние ще им дадем квоти, за да сме сигурни, че има място за тях на пазарите в София.

За съжаление, тази идея на национално ниво е подкрепяна единствено от „Възраждане“, които от години настояват държавата да преосмисли политиката си по отношение на предприемачите и да започне да подпомага  малки и средни такива. В момента за инвеститор клас А, дотиран от държавата, се смятат големите хранителни вериги и други големи бизнеси.

„Ще покажем, че София може да предложи качествени храни на гражданите си. Ще се постараем на местно ниво, като създадем условия, да има места да се предлагат тези продукти по всички изисквания на агенциите, отнасящи се към тази дейност. И съм сигурен, че и други градове ще последват примера ни. Това трябва да е София – пример за всички останали“, коментира пред граждани Деян Николов – кандидат за кмет от „Възраждане“.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
НикогаПовечеСДС-Чума
преди 6 месеца

Съжиждането и изграждането не е като разрушаването и унищожаването .СДС-Шайката окраде де що можа,а това,което не успя,го разруши и превърна в руини и скрап.За четвърт век СДС-Чумата превърна държавата и родината в добре ощавена колония,подчинена на световните терористи - знаете кои са. Така че,кой каквото и да обещава там ще се остава.С гол задник нищо не се прави. Остава ми надеждата"Възраждане" да получи доверието на народа,да вземе цялата власт и да вкара поне хиляда СДС- АйДуци или при Бай Ставри, или в алеите на Орландовци.

Откажи
Golxui
преди 6 месеца

Da go duxate

Откажи
преди 6 месеца

Абе пич, непоръбен. Купи ли си сирене краве за 25 лв.кг, кашкавал за 38 лв.кг., някакви суджуци за 48 лв.кг.? Е, ако си купил, имат ли маркировка за произход, състав, БГ номер на мазето, където ги произвеждат? Иначе, върховни, домашни, 100% натурални, даже еко продукти. Дришльовци!!? Тъп и прост коментар, бях там, ядох, купих си.

Откажи