Депутатски гняв. Никола Минчев си изпати

Възраждане му скочи

Депутатски гняв. Никола Минчев си изпати | StandartNews.com

Депутатски гняв се стовари върху главата на бившия председател на НС Никола Минчев, който бе свален от поста си в предишното Народно събрание.

Никола Минчев никога повече да не води заседанията, поиска Искра Михайлова от "Възраждане". Според нея той системно отнема думата на депутати.

Днес цял ден наблюдаваме безобразно поведение, което проявявате - неравно отношение между парламентарните сили. Преди малко бяхме свидетели как отнехте думата на народен представител. Благодаря ви, че припомните защо в предходното НС оставката ви беше поискана и вие спряхте да водите заседанията, възмути се Михайлова.

Днес вие демонстрирате какво сте всъщност вие, вашата канадска шайка. Ще ми вземете ли думата?, попита тя. А Минчев ѝ отговори: "Напът съм", при което залата избухна в смях.

Ще ми вземете ли пак думата?, повтори Михайлова. Минчев й отговори: "Последно".

Аз призовавам вие повече не само днес, а никога повече да не водите Народното събрание, каза тя и поиска Росен Желязков да води заседанието.

Моето отношение не е лично към вашата ПГ, а се е налагало днес, защото вие сте си позволявали език, който не приляга на парламентарната трибуна, включително и обиди. Включително обиди към други ПГ. Тук има парламентарни сили от целия политически спектър. Обиди не трябва да има. И когато е имало, се е налагало корекция от председателя, който и да е той, отговори Минчев.

Вие си позволихте да излъжете, като казахте "днес", защото това не е само днес, а в последните дни това се забелязва устойчиво. Иначе и в предишния мандат имахте подобни моменти. Затова и в предния парламент ви се поиска оставката, каза Костадин Костадинов. Той припомни, че вчера Минчев е бил на път да отнеме думата на Златан Златанов, защото е използвал термина неомарксизъм.

Въпреки всичко Никола Минчев продължи да води заседанието на парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай