Депутатската ваканция била за успокояване на обстановката

Ако актуализацията на бюджета не мине, септември ще има нов опит, каза Георги Кадиев

Депутатската ваканция била за успокояване на обстановката | StandartNews.com

София. Депутатът от БСП Георги Кадиев обясни, че целта на депутатската ваканция е била да се успокои обстановката в столицата. „И тя наистина се успокои. След като го няма дразнителят, стана по-леко", констатира Кадиев пред Нова телевизия. Според него по-правилно е било ваканцията да започне от 15 август, за да може да бъде разгледано президентското вето.

По думите му извънредното заседание на парламента не може да бъде преди сряда, тъй като законопроектът първо трябва да мине и през комисиите. Притеснението на Кадиев обаче е, дали ще бъде събран необходимият кворум.

"ГЕРБ се държат като отчаяна опозиция, защото се опитват с процедурни хватки да спрат актуализацията на бюджета. При нас няма колебания. Единственият проблем е дали ще се съберат 121 човека, защото много хора са в почивка", посочи Кадиев.

Той добави, че в БСП няма разколебаване да се гласува актуализацията. Според него обаче трябва много добре да се обясни защо се прави тя.

Депутатът призна, че има вариант бюджетът да не бъде приет – ако депутатите от Атака не гласуват.

„Аз искам това. Ако тази актуализация мине-мине, ако не – продължаваме напред. Вече повече от две седмици се занимаваме с това. Ако не мине, септември месец правим нова актуализация на бюджета", каза още депутатът от левицата.

На въпрос дали управляващите стоят зад предизборните обещания пенсията да стигне обещаната цифра над 500 лева, Кадиев отвърна, че на този етап това не би било възможно. „Наистина не е реалистично, че ще изкараме 4 години мандат. Всяка сутрин да влизаш в парламента и да ти викат „червен боклук", как да се коментира", заяви Георги Кадиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай