Депутатка от БСП впечатлена от експерта Пламен Николов

От "Има такъв народ" подхождат много компетентно по въпросите на образованието, казва Веска Ненчева

Депутатка от БСП впечатлена от експерта Пламен Николов | StandartNews.com

Би трябвало да има споразумение с "Има такъв народ", но това е въпрос на разговори, надявам се на един конструктивен разговор. Това коментира в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" Веска Ненчева – депутат от ПГ на "БСП за България", която е участвала в преговорите с "Има такъв народ" от екипа на експертната група по образование.

Експертната среща се проведе във вторник, обясни Ненчева. Наша мисия и кауза е образованието в България да бъде издигнато на качествено ниво, защото това е един от основните проблеми, допълни тя.

Бях впечатлена, че хората, с които говорихме, са наясно с проблемите в образованието. Човекът, който водеше тази експертна група беше Пламен Николов, обясни Ненчева. От "Има такъв народ" подхождат много компетентно по въпросите на образованието, смята депутатът от БСП.

Тя посочи, че преразглеждане на учебните програми в образованието, които задължително трябва да бъдат свързани с възрастовите потребности и възможности на децата, са сред основните акценти в образователните приоритети на партията, както и патриотичното възпитание и възпитание в родолюбие.Не мога да кажа дали е личало по някакъв начин, че Пламен Николов ще бъде предложението за премиер на ИТН, ние се виждахме като експертни групи за първи път, но той остави много добро впечатление като експертна конкретика, подчерта Ненчева.Всичко е изкоментирано като степен за възможност за покриване на политики или гледане в една посока, разговорите минаха много спокойно, допълни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай