Депутатите създадоха комисия "Плевнелиев"

Депутатите създадоха комисия "Плевнелиев" | StandartNews.com

София. Депутатите създадоха Временна анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на фирмите, които имат лиценз от ДКЕВР. В нея ще има по трима народни представители от всяка парламентарна група. Тя трябва да изясни защо президентът Росен Плевнелиев се е срещал с представители на ЕРП-та и на фирми, които добиват подземни богатства на територията на страната.

116 народни представители гласуваха със "за", а „против" бяха 70. Дейността на комисията ще бъде за срок от три месеца.  

Председател на временната комисия ще бъде Магдалена Ташева от "Атака". За нея със "за" гласуваха 102 народни представители, други 42 бяха "против", а само трима се "въздържаха". Нейни заместници ще бъдат Явор Куюмджиев от БСП и Мустафа Карадайъ. За тях гласуха- 98 депутати със "за", 29 "против" и 4 "против".

Депутатът от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов направи редакционно предложение, което предвиждаше временната анкетна комисия да се занимава с изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на фирмите производители, по пренос, разпределение и снабдяване с електроенергия, а също и дружества концесионери за добив на природни богатства, довела до ощетяване на българските граждани и българската държава, както и нерегламентираните им контакти с представители на държавата и свързани с политически партии лица. Предложението му не беше прието, съобщи "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай