Депутатите привикват министър. Две важни решения за тока

Парламентът с извънредно заседание. Ето какво гледа

Депутатите привикват министър. Две важни решения за тока | StandartNews.com

Депутатите привикват министъра на енергетиката Росен Христов. На извънредно заседание днес те трябва да изслушат Христов за доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега - цени, контрагенти, тръжни процедури. Искането е на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Според програмата на заседанието депутатите трябва да гледат и проект на решение за оставане на битовите крайни клиенти на електроенергия на регулирания пазар. Това ще запази цените на тока такива, каквито са сега. Излизането на битовите потребители на свободния пазар би повишило многократно стойността на еленергията. Вносители са Делян Добрев и група народни представители - ГЕРБ-СДС.

Дневният ред включва още проект на решение за възлагане на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия - отново вносители са депутати от ГЕРБ-СДС.

Извънредното заседание днес трябва да започне с обсъждането на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Миналата седмица те не успяха да приемат до края всички текстове от документа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай