Неделя,

Депутатите обсъждат мерки за прането на пари

От: Редактори -
A
A
A

В програмата на парламента за днес е записано първо четене на промените в закона за мерките срещу изпирането на пари, с които се разширява кръгът от задължени лица.

С измененията в закона, внесени от Министерски съвет, се включват нови категории задължени лица, а именно такива, които съхраняват, търгуват или действат като посредници в търговията с произведения на изкуството при сделки над 10 000 евро, включително когато това се извършва от художествени галерии и аукционни къщи.

Депутатите ще обсъдят на второ четене промените в закона за железопътния транспорт, с които се предвижда звеното за разследване на железопътни произшествия и инциденти да бъде на пряко подчинение на правителството. 

С промените в закона за железопътния транспорт се гарантира независимостта на органа за разследване на железопътни произшествия и инциденти спрямо оператора на инфраструктурата. С това държавата ни ще изпълни препоръката на Европейската комисия, както и ще предотврати риска да бъде осъдена пред Съда на Европейския съюз, след предявена искова молба.

В програмата са предвидени и разисквания по питане на левицата към здравния министър Кирил Ананиев относно политиката на ведомството за кадровото обезпечение с медицински специалисти.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички