Депутат от ДБ каза защо не са подкрепили Вежди Рашидов

От ДБ най-вероятно ще гласуват против кабинет с мандата на ГЕРБ

Депутат от ДБ каза защо не са подкрепили Вежди Рашидов | StandartNews.com

Идеята за ротационно председателство на Народното събрание е била по-добра от "настоящото положение", заяви в интервю за НоваНюз депутатът от "Демократична България" Владислав Панев.

„Бяхме готови да издигнем кандидат, ако бяхме видели, че може да се събере мнозинство около такава кандидатура”, каза Панев. „Очаквахме да се намери решение. И то не политическо. По някакъв критерий, който няма да донесе допълнително напрежение”, каза депутатът от ДБ.

Относно кандидатурата на Кристиан Вигенин, Панев каза, че дори да бяха дали подкрепата си за него, той нямаше да събере нужните гласове.

„Законодателният процес трябва да започне да тече. Ние сме внесли около 20 законопроекта, все важни, предстои гласуването на бюджета”, каза Панев. Той не вижда в гласуването за председател на НС оформило се мнозинство. „Дори да има някаква светеща лампичка, не мисля, че това е крайно решение”, каза Панев.

Що се отнася до отказа на ДБ да участва в преговорите с контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси, Панев каза, че от ДБ не смятат, че подобни разговори биха довели до позитивни резултати и решения.

От ДБ най-вероятно ще гласуват против кабинет с мандата на ГЕРБ. „Искаме да видим все пак какъв кабинет биха могли да предложат. Но ми е много невероятна хипотезата, че бихме могли да подкрепим такъв кабинет”, каза Панев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай