Депутат каза защо БСП стават "адвокат" на Божков

Паралелната държава е там, където не работят институциите, каза Маноил Манев

Депутат каза защо БСП стават "адвокат" на Божков | StandartNews.com

Паралелната държава е там, където не работят институциите. Прокуратурата е разпитала всички без значение кой какъв е, прокуратурата е повдигнала обвинения. Това е държавността. Нинова се опитва да превърне цялата си партия в адвокат на едно лице с 18 обвинения. Тя трябва да отговори какво са си говорили на срещата с Валентин Златев и Васил Божков. БСП има проблем с финансирането си. В този момент те се обръщат в защита на олигарси с 18 обвинения като Васил Божков. Това заяви депутатът Маноил Манев от ГЕРБ в ефира на Нова телевизия.

"Не сме се фиксирали върху Златев. В последната година всеки, който има проблем със сделките и престъпленията, които е вършил, е получил реакция от прокуратурата и съда", каза той. 

"Нинова да си каже какво е ставало на срещата и със Златев и Божков. Помните ли, че имаше такива отричания и на срещата с господин Решетников. Първо отричаха, а после излязоха други неща", заяви той.

"Ние питаме и ще продължаваме да питаме. На срещата между тримата, какво са си говорили. Нинова се явява адвокат на Божков и в момента тя разиграва цялата си партия. Опитва се да върне Божков тук, като политическо лице. Това е човек, който има повдигнати 18 обвинения", заяви Манев. 

"Не може да се говори за паралелна държава, при положение, че Нинова застава зад тия паралелни структури на държавата", заяви депутатът от ГЕРБ. 

"Как е възможно президентът да подкрепи теза на обвиняем за сметка на прокуратурата?! Г-жа Нинова да си отговаря за срещите и пазарлъците. Има факти и те са прости. БСП има проблем с финансирането си и сега затова защитава Божков. Търси финансиране, казвам ви го директно", заяви Манев.

"Не съм сигурен, че г-н Цветанов е отстранен от партията. Имаме обаче да си кажем други неща. Изпаднахме в странна ситуация - оправдаваме се за думите на човек, който води своята защитна теза пред съдебната система", каза той. 

Манев припомни, че е бил дълги години в структурите на МВР и разкри какво съветва всеки адвокат клиентите си още на първата среща: 

"Започвай да атакуваш и да ги топиш, за да олекнат".

"Защо Божков е успял да излети, кога е успял да излети и не е арестуван, ще се види по време на делото", завърши Манев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай