Денков върза кабинета с матурите. Оценката

Проговори за църното

Денков върза кабинета с матурите. Оценката | StandartNews.com

Текущите оценки за правителството са добри, но е важна крайната оценка. Това заяви в контекста на първия учебен ден премиерът академик Николай Денков в предаването "Панорама" по БНТ.

"И в училище знаем, че трябва другите да оценяват, има и външно оценяване - днес падна европейският мониторинг, дойде съобщение, че инфлацията е паднала до нивата от преди войната в Украйна, така че виждаме сигнали, че текущите оценки на правителството са добри", обясни той.

Премиерът заяви, че не би влязъл в дискусия чия е заслугата за падането на мониторинга - редовното правителство или служебните. Според него обаче това е ясен знак, че Европейската комисия е убедена, че България върви в правилна посока.

"Всичко за тези три месеца се подреди - бюджетът беше приет, заплатите се увеличиха, стартираха се забавени поръчки, които стоят от много месеци, бяха спрени други, но бяха спрени, защото не са законни. Нека все пак мине малко повече време, аз съм сигурен, че хората ще оценят това, което правим за тях", каза Денков.

По въпроса с падането на забраната за внос на украинско зърно, премиерът посочи, че това решение е правилното.

"Бяха спрени четири зърнени култури в предишния период. Бълагрия никога не е имала проблем с три от тях, ние имаме проблем единствено със слънчогледовите зърна и с нерафинираното олио. Затова през цялото време нашият подход беше, че трябва да видим какъв е проблемът на България, на тези производители, които специфично са засегнати и да защитаваме тях. Това, което виждаме в дискусията е подмяната на истинския проблем с някакви общи искания, които са много далече от действителността", коментира премиерът.

По негови думи отмяната на забраната засяга всички хора, а от този въпрос зависи каква ще бъде цената на храната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай