Денков свали картите. Кога ще е готов с кабинета

От "Продължаваме Промяната" представиха своите планове 

Денков свали картите. Кога ще е готов с кабинета | StandartNews.com

Партията, която държи втория мандат, свали картите. 

От "Продължаваме Промяната" представиха своите планове за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Това направи на брифинг в кулоарите на Народното събрание посоченият за номиниран от ПП за премиер акад. Николай Денков. "Днес изпратих писма до парламентарните групи, в които ги помолих да изпратят предложения, които смятат за важни, за да бъдат включени в програмата на Народното събрание за следващата календарна година.

Срокът за получаване на тези предложения е четвъртък вечерта, за да може в петък сутринта да го обобщим и петък следобед, от 14:00 ч. сме поканили всички парламентарни формации за обсъждане на този списък. Идеята е да видим заедно къде може да има общо сечение на приоритети с конкретни задачи и законопроекти", посочи Денков. И допълни: "След изчистване на този списък, ще използваме почивните дни между Коледа и Нова година, за да заложим тези приоритетни задачи в график, който да бъде интензивен и реалистичен.

След това на 3 януари каним отново всички парламентарни групи, участвали в тези обсъждания, за да изчистим крайния текст, да оформим т.нар. програмна декларация с очаквания на 5 януари тази програмна декларация да бъде включена за гласуване в пленарна зала.

В зависимост от резултатите при това гласуване ще последват и следващите стъпки. Ако тя не получи подкрепа, това означава, че ние ще върнем мандата неизпълнен. Но ако програмната декларация получи подкрепа, тогава стои въпросът как би изглеждал кабинетът, изпълнен със съдържание", каза в заключение акад. Денков. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай