Денков посече земеделците. Какво предстои

Във връзка с протестите

Денков посече земеделците. Какво предстои | StandartNews.com

"Подаването на данъчна декларация е задължение за всеки български гражданин. Нежеланието на зърнопроизводителите да докажат загубите за 2023 г. е необяснимо, за да се възползват от предложението на кабинета за допълнителна финансова подкрепа. 

Правителството не може да подпомага производители, които може да се окажат на печалба за 2023 година". Това заяви на извънреден брифинг в Министерски съвет премиерът акад. Николай Денков.

ВИЖ ОЩЕ: Започна се! Земеделците блокират цяла България

"По данни на НАП зърнопроизводството е сред най-печеливщите сектори за последните няколко години", подчерта той.

"Откакто нашето правителство управлява, са дадени на земеделските производители 1,7 млрд. лв., за да могат да работят нормално. За 2023 г. България е на второ място в Европейския съюз (ЕС), след Полша, по обем на средствата, които са предоставени на земеделските производители във връзка с проблемите от войната в Украйна", изтъкна премиерът.

По думите му, не е случайно, че протестите се правят малко преди предстоящата ротация на кабинета. "Очакваме продължаване на диалога със зърнопроизводителите, да уточним текста и да подпишем новия меморандум за съвместни действия, за чиито точки се съгласихме вчера", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Наталия
преди 2 месеца

Стареца Денков не трябва да получава заплата защото и той е на печалба през миналата година. ПО ДОБРЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРА И ДА СИ ХОДИ НА СЕЛО.

Откажи