Демерджиев проговори. Кой помага на нелегалните мигранти?

Какво се случва в гранична полиция

Демерджиев проговори. Кой помага на нелегалните мигранти? | StandartNews.com

Има данни за поне 10 гранични полицаи, участващи в различни схеми за нелегално прекарване на мигранти у нас. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в Пловдив. Той добави още, че има съмнения и за други техни колеги, но нямат доказателства за тях. „Тези, за които имаме доказателства ще бъдат дисциплинарно наказани. Тези, за които имаме убедителни данни, но не и достатъчно доказателства, ще бъдат размествани на други места“, коментира Демерджиев.

По думите му мигрантската вълна била безпрецедентна и в пъти по-голяма от тази през 2014 – 2015 г. Затова с цел превенция служебното правителство било в тесен контакт с турското. Според Демерджиев присъствието на армията на границите е засилило контрола.

Във връзка с наводненията в Карловско министърът на вътрешните работи увери, че текат проверки не само в засегнатите райони, но и в други, за които има данни за незаконна сеч. Освен документите се проверява и на място как се добива, разрешено ли е по законния ред. Ако се констатира сеч извън разрешената ще предприемем всички действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай