Дават над 21, 7 млн. лв. на общините за последиците от бедствията

Дават над 21, 7 млн. лв. на общините за последиците от бедствията | StandartNews.com

София. Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 26 580 640 лв. за изпълнението на проекти и дейности за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. 21 733 543 лв. са предвидени за засегнатите общини, а останалите средства са за министерствата на вътрешните работи, на здравеопазването, на отбраната, на образованието и науката, на регионалното развитие, на транспорта, информационните технологии и съобщенията и по бюджета на Министерския съвет за областните управители. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Основното предназначение на одобрените разходи е за дейности, извършени от сили на Единната спасителна система при овладяване на обстановката в резултат от вредното въздействие на водите на територията на засегнатите общини и за възстановяване на сгради и инфраструктурни обекти. Възстановителна помощ е предоставена за укрепването или премахването на жилищни сгради, станали опасни и негодни за обитаване в резултат от наводнение или земетресение.

Проектът на постановление и приложенията към него са публикувани в интернет страницата на МВР, става ясно от съобщението на Министерски съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай