ДАНС подозира бежанци, че са част от терористични групи

ДАНС подозира бежанци, че са част от терористични групи | StandartNews.com

София. ДАНС има подозрения за 7 нелегални имигранти за това, че имат връзки с терористични организации. Това съобщи пред журналисти зам.-председателят на ДАНС Недялко Недялков след заседание на Комисия за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по закона за електронните съобщения. Недялков беше изслушан в комисията за рисковете за България от кризата в Сирия, съобщава „Фокус".

„Инфилтриране на лица, които са съпричастни към терористични организации; създаване на логистични звена и т.н.", отговори Недялков на въпрос какви са рисковете за страната ни.

„Има лица, за които имаме основателни съмнения, за да ги подозираме в съпричастност към такива групи. Към тях са наложени принудителни административни мерки. В процес на екстрадиция са. Като цяло лицата, на които са наложени принудителни административни мерки са 30. За седем от тях има подозрения, че са съпричастни към терористични организации", обясни още зам.-председателят на ДАНС. Той уточни, че лицата са задържани в съответните центрове за миграция.
Процесът на екстрадиция отнема доста време. Екстрадират се по страна на произход, допълни Недялков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай