Данаил Кирилов: Бюджетът е последователна фискална политика

Актуализацията на Енергийната стратегия е насочена главно към диверсификация на източниците и вноса на енергийни ресурси, заяви още депутатът от ГЕРБ...

Данаил Кирилов: Бюджетът е последователна фискална политика | StandartNews.com

Бюджет 2019 е резултат на едни продължавани усилия за последователна фискална политика и увеличаване на събираемостта, каза депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов в предаването „Панорама“ по БНТ.

„По отношение на скандалите, те са резултат не само на виновно поведение, но и на сценарийна активност. Имаме много амбициозен противник, който използва всички инструменти, за да бъдем злепоставени. Има сили, които имат интерес от напрежението с майките да не се решава окончателно. Не усетихте ли внезапната паника?“, попита Кирилов. По думите му намесата на премиера в казуса е била конструктивна и балансираща по отношение на създалото се напрежение.

Попитан защо ГЕРБ се бори срещу машинното гласуване, Кирилов отговори, че причината е ЦИК. „В последната една година ЦИК направи много сериозни усилия да изпълни предписанията на НС. ЦИК направи анализ и експерименти. ЦИК заяви тогава, че специално за машинното гласуване не може, не разумно е и няма как да се доставят машини във всички задгранични секции“, каза още Данаил Кирилов.

Актуализацията на Енергийната стратегия е насочена главно към диверсификация на източниците и вноса на енергийни ресурси, заяви още Данаил Кирилов. Той посочи, че приема положително новината за втората тръба на „Турски поток“, която ще премине през територията на България. „С интерес участвахме в дебата в парламента. Актуализацията на Енергийната стратегия е насочена главно към диверсификация на източниците и възможностите за внос на енергийни ресурси. Това решение е правилна стъпна напред“, обясни той.

За конфликта между Русия и Украйна в Азовско море Кирилов коментира, че България би следвало да подкрепя умереността и внимателното разрешаване на конфликта там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай